Joulua odotellessa...


Tänä vuonna jouluvalmistelut alkoivat melko varhain. Eri asia sitten lienee onko niitä saatu valmiiksi. 

Aito kuusi on itselle tärkeä ja sain isännän tuomaan sen pihaan jo marraskuun puolella. Aluksi sille naureskeltiin, mutta lumisateiden estettyä kaiken liikenteen metsäpalstalle olin tyytyväinen ennakoinnistani. Nyt tarvitsee vain anopin kuusi etsiskellä peltojen laidoilla.

Kuusen tulevat tänä vuonna hieman toisenlaiset koristeet. Syynä valintaan on neljän koiran poppoon tänä vuonna sisältävät kaksi alle vuoden ikäistä yksilöä, joten kuusen kaatuminen on sisäistettävä juhla-ajan riskeihin.

Ihan kauniita koristeita itsekin saa aikaan kun vain ehtii väkertää. Itse olen ylen ihastunut tähän tähteen johon saa hyödynnettyä vanhoja kirjoja ja tapetin paloja. 


Viimeiset lasipallot on nostettu katon rajaan kelo-oksaan turvaan. 

Kuusen lisäksi joulua tuovat paperitähdet ja kynttilät joita on mukava sytytellä iltapimeällä lyhtyihin. Tähtitaivaan alla ne luovat kodin tuntua pihapiiriin eläimiä hoidellessa. 

Tiedän tämän joulun olevan raskaampi edellistä. Silloin elämää varjostivat läheisen äkillinen raskas sairaus, nyt hänen poismenonsa on vielä kipeä asia. Myös rakkaiden eläinten kuolemat murehduttivat.

Elämä kuitenkin jatkuu ja nyt meillä odotetaan joulua...


Kommentit