Satoa talteen...

Tänään iltalypsyn ja tallin ohessa keräilin kasvimaalta pientä satoa. Sen laitto keväällä venyi pitkälle ja pelkäsin välillä tehneeni turha työtä.

Peruna kuitenkin taimettui hyvin ja jopa pahoin syödyt parsakaalin taimet ovat kasvattaneet uutta lehtimassaa. Niihin vain ei vielä ole ruusukkeita ilmaantunut, mutta toivoa ei vielä kannata heittää. Aikoinaan puutarhapuolella opiskellessa olivat parsakaalin kukinnot mainiota naposteltavaa peltotöiden lomassa ja tuli silloin porkkanatkin syötyä vain enimmät mullat housunpunttiin pyyhkäisten.

Nykyään ne tulee huuhtaistua ensin...

Nyt ajattelin kokeilla herneiden ja papujen kuivatusta. Löysin ohjeistuksen jossa molempia kehoitettiin kiehauttamaan ensin vedessä jossa on 2 tl suolaa litraa vettä kohden. Herneille riittäisi minuutti ja härkäpavuille kolme.

Huomasin, että kannattaa odottaa veden kunnollista kiehumista ja noudattaa aikasuositusta. Ohimennen veteen heitetyt kun tahtovat alkaa halkeilla reilumman minuutinkin liian pitkään ollessaan.

Hieman mietin tuon kuivauksen onnistumista ilman kuivureita mutta ensi kourallisen voi kokeilla näin. Jos se onnistuu niin huomenna kerää kuivumaan lisää jos ei niin pakastaa. Aika näyttäköön...

Kommentit