Normipuuhia...


Alkukesän helteiden jälkeen ovat viime päivien koleat ja sateiset säät saanet kaivamaan villapaidat jälleen esiin mieli ulkona tareta. Toisaalta ulkotöiden tekeminen on melkein mukavampaa näin kuin helteiden aikaan.Nyt olisikin mitä oivallisin hetki tyhjentää lampolaa ja siivota heinähuone.


Ruunalle on aidattu pienempiä peltoaloja kun se on yksinään. Onneksi vieressä metsälaitumella laiduntavat uuhet tuovat sille seuraa. Jossain vaiheessa tulee kuitenkin etsintään tallikaverikin, vaan toistaiseksi ovat uuhet ja vuohet tuoneet ankkojen kanssa elämää niin talvella talliin kuin kesän laidunkauteenkin.

Eläinlääkärillemme olen vihjaillut kaverin kaipuusta hän kun paikallisilla tiloilla enemmän liikkuu. Joitain on tarjottukin, mutta varsinkin aiturit saavat suosiolla jäädä. Ruuna kun on yksi kiitettävimmistä laiduntajista ja viihtyy langan sisäpuolella vaikka sähkö olisi unohtunut laittaa päälle. Ponimamman aikaan kyseinen virhe olisi ollut oiva syy karata naapurin ruunia morjestamaan. Pari eri kertaa sen perässä fillarilla ajelinkin kun tamma päätti ruohon olevan vihreämpää aidan toisella puolella, oli sitten sähköä tai ei.


Vaikka kevättä varjostivatkin monet eläinten sekä lähiomaisen kuolema on elämä kuitenkin soljunut hiljalleen eteenpäin. Tilalle saatiin myös uutta elämää pienen hörökorvan saavuttua taloon. Muutama viikko sitten sen silmästä operoitiin pois kysta joka laaja-alaisuudestaan huolimatta saatiin hyvin poistettua. Ja elämä jatkuu :)

Kommentit

 1. Ihana koiruus! Mukava poiketa täälläkin lukemassa otteita maatilan arjesta.
  Hyvää kesää;)
  -Sari Kaukolan tilan eloa blogista

  VastaaPoista
 2. Voi ihana hörökorva! Ja hieno hevo, kun pysyy sähköttömänkin narun takana :) oon kuullut kyllä vanhoista lehmistä, jotka ei tarvi edes narua, kun pelkät tolpat riittää, mutta hevosten olen aatellu olevan uteliaampia menemään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruuna-poika on mainio, tosin ponin eläessä aidoista mentiin joskus läpi yhdessä niin, että puutolpatkin sälöilivät. Mutta karkaamiseen tarvitaan se innostavampi osapuoli niin ruuna tyytyy vain vihjaamaan vihreämmästä ruohosta aidan toisella puolen jököttämällä portin luona kunnes joku siihen reagoi :)

   Poista

Lähetä kommentti