Uusi vuosi, uudet kujeet...

 Vuosi on vaihtunut putkia sulatellessa ja mökkiä lämmitellessä, lumitöitä unohtamatta.
Eläinkatras on ollut terveenä ja hieman lisääntynytkin vaihteen vuoksi.

Kesällä kuoli nuorempi kissoistamme ja tuntui, että vanhempi alkoi ikääntyä silmissä. Enimmäkseen se nukkui tuvan puusohvalla tehtyään aamuisen pyyntiretkensä. Lumien tultua näin ulkotarhojen liepeillä ensin yhdet hiirenjäljet ja lopulta suorastaan hiirten valtatien sillä jälkiä ilmaantui koko ajan lisää.
En sitten osaa sanoa saiko yksi hiiri jäljet aikaiseksi vai oliko niitä piilossa isompi yhdyskunta. Jokatapauksessa uuden kissan hankinta alkoi pyöriä mielessä.

Alkuun tietysti ajatus kääntyi pennun hankintaan tai löytökissaan, mutta kissanpennut tuntuivat kadonneen koko lähiseudulta ja löytökissojakin annettiin vain sisäkissoiksi. Jossain vaiheessa sitten eräs tuttava tarjosi kahta leikattua nuorta kissaa, mutta ajatukset askartelivat vielä pennun hankinnassa.
Kuitenkin ajan kuluessa olivat kyseiset kissat yhä enemmän mielessä. Ja niin lopulta soitin, kuukauden kuluttua, että voisimme tarjota kissoille uuden kodin.

Niille ei ollut löytynyt kotia ja niinpä omistaja ilahtui kuullessaan ottavani molemmat tänne maalle. Niinpä sitten piakkoin kävin muuttolaatikoiden keskeltä poimimassa kaksi kissaa ja suuntasin pienen mouruamisen siivittämänä kotia kohden.

Nyt aikaa on kulunut reilu kuukausi ja lauma on vakiintunut uo
miinsa. Toissapäivänä ostimme valjaat ja kun kissat ovat niihin tottuneet aloitamme ympäristöön tutustumisen. Syy valjaisiin on siinnä, että aina yrittäessämme viedä niitä ulos ovat kissat olleet ulkoportailla kauhusta jäykkänä ja syöksyneet takaisin sisälle. En ole niitä raaskinut ulos raa'astikaan heittää sillä itselläni on ollut 5 edellistä kissaa kaikki uudelleen sijoitettuja eikä yksikään niistä, ei edes lapsuudenkodissani asunut helsinkiläisneiti ole käyttäytynyt ulostotuttelussa vastaavanlaisesti. Pikkuhiljaa hyvä tulee ja hiiret pihalla pulskistuu, joten eiköhän tästä vielä uloskin päästä.

Niin ja vanhempi kissammekin on piristynyt ja on hellyttävä seurata kissojen touhuja. Niiden kaikkien...


 

Kommentit