Päivä kerrallaan...

Pakkaskelien kirpeät päivät ovat jatkuneet ja vaihteeksi lämmin vesi napsahti jäähän vaikka hanat hieman valuttivatkin pahimpina aikoina. Onneksi isännys sen sai sulatettua eikä itse putkissa ole vahinkoja. 

Eläimille meillä onkin kantovesi, joten siellä puolella ei ole ongelmia jäätyvistä putkista. Vesiastiat vain tuppaavat näin 30 asteen pakkasilla jäätyä. Tosin niistä syntyvillä jääpaloilla hörökorva jaksaisi riehua loputtomiin.

Lampolan puolelta meillä on hieman surua, sillä vanhin uuhemme Lumikki kuoli alkuviikosta. Se oli eläkeläisenä viimeiset vuotensa ja meillä ollessaan (lähes 9 vuotta) se karitsoi vain kerran ja lähes menehtyi. Silloin päätimme sen saavan jäädä eläkeläiseksi mistä osasta Lumikki kovasti nauttikin. Tarkkaa ikää emme sille tienneet, sillä se saapui meille erään ns. sijoitettavan/pelastettavan katraan mukana. Saman josta mm. sarvipää pässimmekin Wiljami on. Katraan omistajan sairastuttua niitä hoiti vähän kukakin ja lopulta annettiin teurastusmääräys kaikille. Teurastuksen koettaessa selvisi uuhien olevan kantavana ja niin asiaa hoitanut henkilö yritti löytää niille kaikille uuden paikan. Ja niin monien mutkien kautta lopulta lunastimme koko katraan meille. Ja tänne saakka on yhdessä kuljettu. Vanhimmat Lillukka ja Lumikki ovat nyt poissa, mutta uusi sukupolvi on jo kasvanut. 

Tänä aamuna oli toisaalta hieman haiku kun mummeli ei lampolassa enää vastassa ollut, mutta toisaalta taasen olo on onnellinen siitä, että pystyi tarjoamaan sille mahdollisuuden näihin lisävuosiin. Tämä ehkä on niitä hyviä puolia kun emme tee tätä viljelyä elääksemme vaan ainoastaan tietääksemme mitä syömme ja katraan ollessa pieni mahtuu mukaan myös muutama eläkeläinen...

 Lampolan puolelta ei ole tullut kuvia otettua kiitos hajonneen kameran. Tällä puhelimella saa jotain räpsittyä sitä vain aina arkailee ottaa mukaansa elukoita hoitaessa. Nämä nykyiset kun taitavat olla aika herkkiä kosteudelle ja muulle, vaikka muuten näppäriä taskutietokoneita lähes ovatkin. 

Vaan aamupäivä on vielä meneillään ja luppoinen vapaapäivä koirienkin ollessa vielä sisällä (pakkaskeleillä ajuritkin saavat sisämajoituksen) Joten paremman puutteessa ne saavat joutua kuvaamisen kohteiksi tällä kertaa.
Kommentit

Lähetä kommentti