Kesämietteitä...

Lampolan puolella asusteleva Walma-kuttu on viime vuosina ystävystynyt Tinka-uuhen kanssa. Sisäruokinta kaudella ne napottavat vierekkäin heinähäkillä eikä Walma aja sitä pois, niinkuin muita uuhia. Hauska on huomata kuinka ne myös laitumella liikuskelevat lähekkäin. Aiempina vuosina Walma kesäkautena laumautui takaisin muiden kuttujen seuraan, mutta ainakin toistaiseksi se on viihtynyt uuhien mukana. Saa nähdä muuttuuko asetelma kesän mittaan. Tätä vuohien ja lampaiden yhteiseloa ihmetteli kerran eräs ystävänikin huomastessaa pässien ja pukkienkin olevan samassa tarhassa myös sisätiloissa. Vuohien kun tiedetään olevan melkoisia pomottajia lammaskatraassa ja ehken herkempiä puskemaan.

Söpön olen huomannut tulevan välillä yksinään etupihan jaloittelutarhaan katsastelemaan pihan touhuja, mietinkin vielä voisiko se olla kuitenkin kantava. Söpö tahtoo silloin olla melko hellyyden kipeä, varsinkin loppuvaiheessa.


Ilmat ovat olleet järjettömän kylmiä, isäntä puhui jonkun kertoneen omenasadon kasvun olleen tyrehtynyt ja useampi etelämmästä päin tullut turisti on puhunut, etteivät omenat ole lainkaan kukkineet tänä vuonna. Meillä kukinta onnistui ja pölyttäjiäkin oli jonkun verran liikenteessä. Huolestuneena kuulin joidenkin soiden kasvustojen olevan mustuneen ja myös mustikkasadon epäillään epäonnistuvan vähälumisen talven vuoksi. Pihan mustikkapensaat ovat vielä pieniä ettei niistä ole apua sadon lisäykseen, mutta onneksi pakkasessa vielä marjoja on...

Kommentit