Aamulla satoi jäänsekaista vettä vaakatasossa päin naamaa, yöllinen myrsky oli levitellyt tavaroita ympäriinsä ja koivua vasten nojanneet suksetkin makasivat pitkällään kuistin kupeessa. Joka paikassa on märkää ja rännit juoksuttavat vettä katoilta minkä kerkiävät. Lunta on enää navetan huopakatolla, sitäkin pitäisi ensi kesänä paikata...kattoremonttikin siis odottaisi.

Navetassa on alkanut kulua enemmän vettä ja vatsat alkavat pyöristyä somasti. Yritin kokeilla tuntuisiko käteen liikettä, mutta kutut ovat ruokintaaikaan niin levottomia ettei osannut vielä varmaksi mitään sanoa. Lampaita ei olla vielä keritty niin niidenkin vatsasta on hankala sanoa varmaksi muuta kuin, että kasvua on ilmennyt.

Söpö on harmaantunut, nyt sen huomaa jo selvästi. Tämä kevät on varmaan viimeinen, että se kilistelee, onneksi vuohet lypsävät useamman vuoden kerrallaan. Olemme hieman, tai siis minä olen miettinyt, että jättäisin siltä tyttökilin mielelläni. Kunpa vain se olisi valkoinen niinkuin emänsä. Ja nupo, ei enää sarvipäitä meille, Piiskun kanssa elellään, mutta sitten ei enää uusia.

Viimeisimmät vapaapäivät ovat kuluneet laskuja mapittaessa, onneksi on siinnä välissä ehtinyt hieman kutoa tupaan uusia mattoja. Väsymys vain uhkaa välillä vallata ja alakulo. Mikä lie, kentie se johtuu tästä oudosta keväästä, saas nähkä millainen tuleva satokausi on.

Aamulla uunipuita hakiessa mietin syödäänkö ensi jouluna kinkkua, pitäisi päättää tuleeko ensi kesäksi porsasta kasvamaan. Ehkä ajatus tuli siitä kun muisti puita hakiessa, kuinka sikojen kuorsaus aina kuului navetan takaa selvästi kun kävi liiterissä. Myös kanat ovat olleet mietinnässä, monta vuotta niiden ottoa on suunniteltu, joskohan sitä ensi kesänä joutaisi.

Hevosillakin oli kevättä rinnassa, myrsky riepotteli päivällä tallin tarhan puoleisen oven auki ja pollet karkasivat suoraan herkkuapajien kimppuun heinäpaaleille. Siitä esikoinen ne onneksi löysi kun tuli lenkiltä.

Keväisin tulee vihreän kaipuu heti kun valo lisääntyy, tämän kevään suosikkina on ollut piparminttutee hunajalla höystettynä. Taimipurkeissa alkaa myös näkyä elämää, kesä on lähempänä tänään kuin eilen...

Kommentit