Eräänä keväisenä päivänä...


maatilan pihaan ajoi kuljetuskoppi. Sen sisältä kuului outoja ääniä, joita tilan eläimet jäivät ihmeissään kuuntelemaan. Tilan musta kissa oli kaikista rohkein ja se hyppäsi oudon kopin päälle. Mistään ei kuitenkaan voinut nähdä sisälle ja niinpä se pyysi talon emännältä apua...


...joka nostikin kissaa niin, että se saattoi kurkistaa sisälle kopin sivussa olevasta aukosta. Aluksi näkyviin tuli vain pehkuja, kunnes kissa huomasi niiden keskellä liikettä..." Mitä siellä on ?" -määkivät uuhet ja kutut kissalle..."Mikä siellä on ?" -kysyivät pässit ja pukit yhteenääneen. 

Yksi pässeistä  nosti päänsä karsinan reunalle ja katsoi tarkasti kun tilan isäntä ja emäntä avasivat luukun..."En ole aivan varma" -se sanoi muille, "...mutta jotain siellä on...." 


Hitaasti kopin luukku aukesi ja isäntä hypähti kopin sisälle. Kaikki eläimet olivat aivan hiljaa, sillä niitä jännitti valtavasti, mitä kopista löytyisi. Kopin sisältä kuului aivan selvästi talon isännän ääni, joten jotain elävää kopissa täytyisi olla. Pian kuuluikin kuinka pehkut kahisivat ja esiin ilmestyi jotain ruskeaa...paha vain, että aurinko alkoi juuri silloin tulla esiin pilvien raosta eivätkä muut eläimet heti nähneet mitä kopista tuli ulos...


"Sehän on pieni vasikka" -sanoi lopulta yksi pässeistä joka kurkisteli aidan yli ja näki näin paljon selvemmin mitä pihalla tapahtui......"Isäntä tuo sen tänne, tuohon viereiseen karsinaan..."


Uusi tulokas oli pienenpieni sonnivasikka. Sitä jännitti kovasti uusi paikka ja se oli kovin utelias. 


Pikkuhiljaa se alkoi tutustua kaikkeen ympärillä olevaan....emäntään...


..isäntään...


..sekä naapurikarsinan asukkaisiin.


Aikansa tutkailtuaan kaikkea, se ajatteli ettei täällä ehken olisikaan hassumpaa asua.
Kommentit

  1. Voi mikä ihana söpöläinen! Onnea vasikalle ja muulle talonväelle :)

    VastaaPoista
  2. Tulo uuteen paikkaan vie oman aikansa,ennenkuin tottuu.Ihana söpö pieni vasikka,on tosi suloinen voi kumpa pysyisivätkii noin pieninä.Onnea uudelle tulokkaalle!

    VastaaPoista
  3. Upea sonnipoika! Ihanan tummanruskeakin. Nyt haluaisin tietää, mikä on pojan isä?

    VastaaPoista

Lähetä kommentti