Vaaroja ja vahinkoja osa 1

Tilalla on viime viikkoina ollut monenlaista iloa ja murhetta. Lillukka sairastaa edelleen ja vaikka on muuten pirteä ei pysty nousemaan ylös. Tulevan viikon aikana pitäisi saada tehtyä ratkaisu sen suhteen. Päätös lopettamisesta on aina ikävä, mutta jos muuta toivoa tulevaisuudelle ei ole niin päätöstä on turha pitkittää. Inhoan yli kaiken tälläisiä tilanteita, mutta niidenkin kanssa vain on elettävä.

Tässä eräänä viikonloppuna kun meillä sattui vieraitakin olemaan, tuli eräs pieni tyttö sanomaan, että isolla pässillämme on kaula veressä. Siinä sitten isännän kanssa survotaan jalkaamme ensimmäiset popot mitä talosta löytyy ja juoksemme kilpaa Wiljamin tarhalle. Ensimmäinen näkymä oli kauhea, Wiljamin vasemmanpuoleinen leuka sekä kaula ovat aivan veressä ja selkeästi sitä tihkuu jostain lisää. Nopea silmäily näytti siltä, että poskessa olisi ollut suurempi paise tai kasvain joka oli revennyt auki (naulaan tms.) ja sen sisälmys valui pitkin kaulaa ja osin tihkutti vielä jotain. 

Selkeää vuotokohtaa ei osattu löytää vaan poskessa näytti olevan vain veristä hyhmää. Koska pässiä tilanne ei tuntunut haittaavat ja vuotokohta helpotti päätimme odottaa seuraavaan päivään kun e.lääkärin olisi paikkakunnalla.

Seuraavana päivänä siirsimme Wiljamin sisäkarsinaan tallin puolelle. Näin tulehtumisriskikin pienentyisi jos haavaa täytyisi operoida. Isäntä päätti sitten yksintein keritä Wiljamin ja sitä tehdessä poskea kuorruttanut verihyhmä irtosi. Jäljelle jäi paljas poski ja siinnä siisti pieni reikä. E.lääkärin tutkittua tapauksen selvisi, että Wiljami oli hankannut toistuvasti poskeaa johonkin terävään minkä seurauksena poskesta oli tihkuttanut verta mikä oli maksoittunut palleroksi. Poskeen riitti pelkkä puhdistusaineen pyyhkäisy. Tutkailtuani Wiljamin poikamiesboksin huomasin ruokintapöydän toisen laidan hieman irronneen seinästä ja sieltä löytyi pieni terävä naulan pää, joka mahdollisesti on hangannut poskea.

Kun lääkäri nyt paikanpäälle saatiin laitettiin hevosille samalla jäykkäkouristuksey kuntoon. Tällä kertaa päästiin pelkällä huokaisulla, mutta menneen viikonlopun tapahtumat myllertävät vieläkin vatsaa solmuun, mutta siität kerron seuraavassa postauksessa...nyt on aika nauttia vapaapäivän viime tunneista :)

Kommentit

  1. Ja kannattaa nauttia vapaudesta,ei kun nauttimaan vain:D,ei sitä jokapäivä voi nauttiakaan,eläimet vaatii oman osansa,niitä pitää helliä♥,ne on osa meidän elämää ja sydäntä lähellä,ihania.Mukavaa Pääsiäistä sinulle!

    VastaaPoista
  2. Hauskaa Pääsiäistä myäs sinulle :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti