Ruoka-aineita mitan kanssa...


Syksyisin on tilalla usein vielä kaikenlaista tohinaa, aitojen purkua, eläinten kuljettelua lähemmäs pihaa sekä sisätiloihin siirtämistä, pässien erotteluja niiden kasvettua sukukypsiksi, teurastuksia, juurikasvien nostoa, omenoiden keruuta, säilömistä ja säilömistä yms...

Samaan aikaan leipätyössäkin tietynlainen syksyn arki alkaa jälleen pyöriä ja usein kotona tietokoneella olo jää yhä vähemmälle ajanpuutteen ja väsymyksen vuoksi. Tänä syksynä on mieltä myös hieman painanut perheen hörökorva, joka on pikkuhiljaa päässyt laihtumaan ja viimein lähdimme käymään eläinlääkärin juttusilla. 

Jo viime talvena jouduimme jättämään kaupan papelot pois ja siirtymään kotiruokapainotteiseen ruokavalioon, pikkuhiljaa myös niin kutsuttu yrjölän puuro onkin vakiintunut päivittäiseksi appeeksi. 
Ruokavalion vaihdon yhteydessä hörökorva alkoi kuitenkin laihtua ja päätimme käydä lekurin juttusilla ja otattamassa muutamat verikokeet haima- yms. sairauksien poissulkemiseksi. Sokeri, haima yms. arvot olivat ok, mutta imeytymisessä löytyi häiriötä, kokeet osoittivat myös pientä bakteerine liikakasvua minkä johdosta epäiltiin sen liittyvän ohutsuolen alueeseen. Siihen nyt saimme kunnon lääkekuurin yhdistettynä maitohappobakteereihin. Lääkkeen syötyä syöksyin tietysti vaa'alle koiran kanssa ja sain vain todeta painon pudonneen hieman lisää.

Alkumasennuksesta selvittyä otin niskasta itseä kiinni ja nyt jatkamme ruokintaa yhdellä lisätyllä ateriakerralla ja ilman viikon punnitusta. Karva on hörökorvalla kuitenkin kiiltävää ja hyväntuntuista, olemukseltaan se on energinen ja pissat plus muut ulosteet ok, joten katsotaan kunka käy. Toivotaan, että tuloksiakin alkaisi näkyä, hyvään suuntaan...

Aina tälläisten asioiden kohdalla sitä pelkää pahinta, alkaa valmentaa itseään aina pahimpiin vaihtoehtoihin, ikäänkuin se sitten jotain itse siinä tilanteessa auttaisi...nyt  kuitenkin yritetään elää päivä kerrallaan ja katsotaan mitä huominen tuo tullessaan.Kommentit

 1. Toivotaan että hörökorva paranee! Meidän edesmenneellä koirallamme oli samantyyppisiä ongelmia, mutta niissä olikin jotain vakavampaa taustalla. Eiköhän teidän tessu tuosta saa lihaa luittensa ympärille :)

  Ilmoittaudun täten uutena lukijana ;)

  VastaaPoista
 2. Eräs tuttavamme, joka näki koiran viimeksi elokuussa sanoi viime viikolla käydessään heti, että koira on hieman rotevoitunut :) voit uskoa että hymy oli herkässä.

  Tervetuloa mukaan poppooseen :) päivitykset viipyvät toisinaan pitkäänkin, mutta hiljaa hyvä tulee....kuten ulkonakin talvi, meillä näet on jo pellotkin lumessä....

  VastaaPoista
 3. Kiitos kiitos. Blogeilu on mulle vielä tosi uusi juttu ja tekisi mieli omaani kirjoittaa joka päivä :D Kun olis jotain asiaa joskus niin olisi vähän helpompaa.

  VastaaPoista
 4. Toivottavasti koira paranee! Huolimurhe on raskain aina silloin, kun ei tarkalleen tiedä mistä kaikki johtuu. Minulla on myös ollut ruuan kanssa ongelmia yhdellä koiralla, hänellä oli minulle tullessa niin paha allergia, että iho oli paikoin todella paksuuntunut(korvat sisältä ja hännän alus melko laajalta alueelta) ja karvaton. Ruokavaliolla onneksi tilanne parani, karvoja kasvoi takaisin ja kutina helpotti, mutta tietysti ihon paksuuntuminen oli lopullista. Se kun odottaa ruokavalion muutoksen jälkeen, että onnistuuko tämä, ja paraneeko koira, on vaikeaa aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Onneksi nyt ruualla näyttäisi olevan selkeä syy-yhteys painoon tai sen puuttumiseen, selkeät ruoka-ajat ja -määrät vaikuttavat hitaasti ja olen huomannu karvapeitteessä kiillon lisääntymistä (vaikkei se huono ole ollutkaan, mutta se ei tunnu enää niin kuivalta) Olen alkanut myös miettiä liikunnan lisäystä ja ehkä hieman lihasrasitusta esim. pulkan vedon merkeissä...katsotaan nyt..hissukseen mennään eikä hötkyillä :)

   Poista

Lähetä kommentti