Mennään metsään...


Tässä päivänä muutamana kun isännys täytti vuosia, vietimme juhlapäivää, kuinkas muuten, kuin menemällä metsään. Päivä oli mitä upein, aurinko paistoi ja metsässä oli mukava kävellä. Reppuun oli pakattu eväät ja ympärillä syksyinen ruska loisti parhaimmillaan. Ihastelin jo automatkalla
punaisen ja keltaisen eri sävyjä, joukossa haavan lehtivihreää sekä kuusien tummia sävyjä...sormet kaipasivat kyllä suunnittelulehtiötä käteensä.

Seuraavana vapaapäivänä onkin tarkoitus, kelin niin salliessa, lähteä kameran kanssa tarpomaan ympäristöön. Värit ovat nyt upeimmillaan ja mielessä siintelee ruskasävytteinen shaaliloimi tai jokin neule. Lähiaikoina olisi tarkoitus värjätä lankoja myös reaktiiviväreillä, lenkkimohairin raakalankaa olisi varastossa ja siitä voisi saada upean huivin tms.

Myös kasvivärjäyksen kannalta olisi aikaa vielä kerätä käpyjä, sieniä yms. luonnonantimia. Kehräämöltä ilmoittivatkin, että viimeisin villasatsi olisi nyt jalostettu langaksi ja odottelisi siellä hakijaansa. Tekemistä siis riittäisi vain aikaa täytyisi venyttää kuin penniä aikoinaan...

Metsäretki toi mukanaan elämyksen lisäksi myös konkreetisempaa kotiintuotavaa. Isännys monen vuoden tauon jälkeen toi mukanaan yhden koppelon ja matkan varrelta löytyneet kanttarellit sekä suppilovahverot. Monien vuosien tauko on ollut aivan itse päätettyä, sillä metsäkanalintujen kanta on ollut useana vuonna melko alhainen, mutta nyt onneksi jo elpynyt. Puolukkaa ja karpaloa myös oli ihan hyvin, mutta ne eivät olleet vielä aivan kypsiä. Sen sijaan mustikoita oli aivan uskomattoman paljon. Hieman jo harmittikin, ettei mukaan tullut kuin yksi sanko. Marjat olivat suuria, maukkaita ja rakenteeltaan kestäviä. Ja mitä parasta kerääminen onnistui kerulilla mitä mainioiten, sillä varvut olivat jo lehtiää osin pudottaneet ja vain marjat odottivat poimijaansa. Kotona sitten herkuteltiinkin mustikkapiirakalla.

Ohje on helppo, rasva ja vesi kiehautetaan, sotketaan muna-sokeriváahtton, lisätään jauhot (+ leseet yms), kaadetaan vuokaan, heitetään marjat päälle ja paistetaan 20 min. Nautitaan hyvässä seurassa :)

Kommentit