Äitienpäivänä....


Viime syksynä onnistuimme löytämään sopivat ajopelit ruunalle lähempää kuin aavistimmekaan. Yläpihan naapurin hevosten päädyttyä viimeisille leposijoilleen, jäivät heillä niin valjaat kuin menopelitkin käyttämättömäksi ja onnellisten sattumusten kautta saimme viimein kaupat sovittua ja varusteetkin kulkivat kätevästi kotiin ajamalla.

Pientä laittamista renkaissa ja laakerissa oli, mutta tänä keväänä olemme vihdoin päässeet ajoharrastuksessa eteenpäin. Jo toissa talvena rekiajon makuun päästyään isäntä päätti keskittyä ruunalla kokonaan ajamiseen ja minusta vaikuttaakin, että se pitää siitä enemmän kuin ratsatuksesta, tai sitten osansa on niillä leipäpalasilla, jotka vaihtavat omistajaa kun silmäni välttävät, kuka tietänee....

Äitienpäivänä pääsinkin sitten oikein viralliselle mamma-ajelulle, suoraan iltatöiltä, sen kummemin vaatteita vaihtamatta. Naapurin isäntäkin myyhäili nauravaisena kuullessaan ajoretken syyn, kun matkan varrella törmäsimme. Pukeutumiskoodi näet meillä molemmilla oli yhdenmukainen; haalari, kumikengät ja pipo. Illalla kun ilma oli alkanut sen verran viilentyä, että hattu tuli kyydissä tarpeeseen.

Nuorestä iästä huolimattaan on ruuna ollut melko levollinen tapaus. Toisinaan postilaatikot ja tuulimyllyt saattavat saada olon hieman levottomaksi, mutta kaikesta ollaan hienosti päästy eteenpäin. Yksi ihmeellisimmistä asioista ratsastaessa on ollut tien alitse kulkevan joen ylitys, saas nähdä kuinka käy kärrien kanssa kunhan sinne asti päästään...

Kommentit

  1. Mukavaa kun noin järjestyi pelit ja vehkeet :0) Turvallisia lenkkejä!

    VastaaPoista
  2. Kiitos kaunis :) kärrit on onneksi hiukan raskaammat niin niillä ei paljoa säkyillä :) vaan kevyemmät odottavat vieressä :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti