Karitsoita osa 1...

Pitkästä aikaa tulee istahdettua koneelle, että saisi päivitettyä. Ja kuinkas muuten se onnistuisi ellei olisi kipeänä :) Keväisin on usein niin kova tohina päällä ettei malta istua edes hetkeksi aloilleen. Karitsapäivitykset tulevat siis melko myöhäisessä....

Edellinen päivitys päättyi kipeän lampaan hoitamiseen joka vielä jatkui, mutta nyt onneksi on kaikki jo hyvin siinä mielessä, että emä on kuntoutumassa. Sairastelu johti kuitenkin siihen, että maidontulo ehtyi ja olemme hoitaneet pienokaiset lisäruokinnalla, eli maitoa on tullut lämmiteltyä :) Onneksi pienokaiset oppivat melko pian juomaan astialta niin hoito on aina helpompaa. Tuttipulloruokinnassa kun on aina se vaara, että maitoa päätyy myös vääriin paikkoihin, eli keuhkoon. Jos ruokittavia olisi useampi olisi tuttisanko järkevin vaihtoehto, mutta maitomäärien ollessa pieniä ei se oikein toimi. Yksittäiset karitsat yleensä saa myös aika näppärästi opetettua astialle jo melko varhaisessa vaiheessa...asiahan olisi tietysti eri jos juotettavia alkaisi olla kaksinumeroinenkin luku :)

Karitsoita syntyi meille kaikenkaikkiaan 8, joista oli kahdella uuhella kolmoset ja yhdellä kaksi. Värejä tuli tänä vuonna ihan hauskasti ja ainakin yhdellä pässikaritsalla näyttäisi tulevan sarvet :)

Toinen ensikertalainen uuhista oli Lilja...

joka astutettiin Wiljamilla...

Lilja synnytti hienosti omin avuin yön aikana reippaat kolmoset...

Nemon (jolla on pienet sarvenalut)

Donnan, joka syntyi tummana, mutta kuten kuvasta jo näkee, alkaa vaihtaa väriään, Harmaa pohja kuultaa hauskasti läpi :) (Donna on tämän vuotinen suosikki)

sekä Tilkun, eli kolmosista kaksi oli uuhia ja yksi pässi.
Jatkoa seuraa...

Kommentit

 1. Ah,miten suloisen näköiset kolmoset,ihania lutusia,meilläkii ol kotona ennen vanhaan lampaita:)
  Mukavaa viikonloppua

  VastaaPoista
 2. Ihania pieniä teilläkin! <3 Varsinkin Tilkku oli kovasti miun mieleen! :) Ja hekottelin edellistä postaustasi: "Oletko lypsänyt lampaasi tänään?" kirvoitti oikeen röhönaurun. :D Sillä sitäpä täälläkin on harrastettu Seppo-karitsan ensipäivinä. Maija-äidillä ei tyhjentynyt toinen utare ollenkaan, ts. huomasin että alkaa olemaan pinkeä ja lämmin. Ei muuta kun lypsämään. Alku aina hankalaa, tissi oli niin kipeä ja pinkeä ettei otetta tahtonut saada sitten millään ja potkiva ja karsinassaa loikkiva lammas sekä poukkoileva karitsa eivät juurikaan helpottaneet hommaa. Maitoa alkoi tulemaan kuitenkin tosi hyvin ja muutaman päivän jälkeen Seppokin oppi käymään molemmilla tisseillä. Maija ei varmaan ollut karitsaa edes päästänyt toiselle tissille kun se oli niin kipeä.
  Seppo on kyllä hirveän SUURI karitsa. Jestas millainen jättiläinen siitä mahtaakaan tulla. Täytyy joku päivä laittaa kuvia, kunhan ehtisi... Kiireitä pukkaa täälläkin. ;)

  VastaaPoista
 3. Uusi lukija ilmottautuu :) Todella söpöjä pieniä teillä!

  VastaaPoista
 4. Tansku : kiitoksia :) vastaus tulee aika myöhään, mutta hauskaa tulevaa viikonloppua myös sinulle...

  Kanaemo: Joo, kiirettä pitää...voimia lampaanhoitoon. Miun pitää laittaa joskus kuva Tilkun hännästä...muistuttaa lähinnä ajokoiraa :)

  Virpi: Tervetuloa :) pienet on todella söpöjä (kuten isotkin omilla persoonillaan)

  VastaaPoista
 5. Voi että miten ihanat karitsat! Niin ihanat...

  VastaaPoista

Lähetä kommentti