Treffit....

...eläinlääkärin kanssa tänään... :(

Tirritti, joka synnytti ensimmäiset kolmoset ja on ollut huonommassa kunnossa sai utaretulehduksen :( eli tiedossa olisi viikon ajaksi piikityksiä ja tuttipullon lämmitystä sekä lypsyä.

Nyt kyllä harmittaa aika tavalla. Tavaksi on tullut aina lampolassa käydessä "kopaista" utareet, ettei pääsisi yllätyksiä tulemaan. Eilen sitten huomasin Tirritillä kovettumia ja annettiin alkuoireisiin yrttilinimenttiä hieronnan kera mutta tänään kovettumia oli tullut jo lisää ja lypsäessä oli maidon tulo heikkoa. Koska syöminen on muutenkin hiukan huonoa päätettiin lääkitys aloittaa nyt eikä vasta myöhemmin. Parina päivänä olin jo hieman ihmetellyt kun Tirritin karitsat olivat aina yrittämässä syömistä, mutta en kiinnittänyt asiaan sen kummempaa huomiota kuitenkaan, kun ne olivat muuten virkeitä. Huomasin myös, että emän oma heinähäkki ei huvennut aivan normaalia tahtia ja syykin siihen on nyt selvinnyt. Aina kun uuhi menee häkille, ovat karitsat ajakkana maitoa kinuamassa, ei sitten raukka syö, vaan pakoilee kipeine utarineen ja laihtuu entisestään :(

No, nyt karitsat on kuitenkin eristettävä lääkekuurin ajaksi, niin ehkä emon kuntoutumista saadaan kaikkineen vauhditettua...tänään jo hieman totuteltiin tuttipulloruokintaan ja kahdelta se jo onnistui alkujärkytyksen jälkeen...kolmas taas katsoi minua kuin halpaa makkaraa syöttöyrityksen jälkeen ja piiloutui emänsä taa...se kyllä onkin suurin karitsoista ja on kait onnistunut pitämään itsensä parhaiten ruuissa.

Muilta uuhilta purettiin jo tänään synnytyskarsinat ja lampolassa oli vipinä kun tulokkaat tutustuivat paikkoihin ja muuhun laumaan. Huvittuneena seurailin yhtä uuhista joka olisi mielellään adoptoinut itselleen kaikki karitsat, vaikka itselläänkin on kolmoset, kait se on sitä ensisynnyttäjän alkuajan äidinhuumaa ;)

Kommentit

  1. Voih, toivottavasti Tirritti pian paranee, ja pääsee hoivaamaan pikkuisia. Varmaan pikkukaritsoilla kivaa juosta porukassa ja tutustua, Täälläkin vasikat jo kovasti tekevät tuttavuutta ja jytkävät yhdessä. Ihanaa seurattavaa.

    VastaaPoista
  2. Oi, vasikat on kyllä myös niin suloisia, voin vain kuvitella niiden riehumista kun katselen meidän pienokaisia :) Ja kiitos, Tirritin olokin näyttää tulehduksen osalta jo valoisammalta, maito on pysynyt juoksevana koko ajan ja pahkurat pienentyvät...isäntä just tuumasi, et taidettiin huomata se onneks ajoissa :) vaan töitä se vielä teettää...

    VastaaPoista

Lähetä kommentti