Eläinyksiköitä...

Kuten edellisestä tekstistä voi lukea on eläinmäärä tilalla lisääntynyt :) valitettavasti poikimiset tuovat usein myös huolia ja yövalvomisia elämään. Nyt kuitenkin kaikki uuhet ovat saaneet vuonansa ja riskialttein aika alkaa olla takanapäin. Pienet karitsat mupeltavat jo innolla heinää, eikä kaurakaan ole niin vieras herkku :) Uuhet ovat hoitaneet hommansa jälleen todella hienosti ja onnistuin tänä vuonna jälleen seuraamaan myös syntymän ihmettä.

Yksi uuhistamme on hieman tuottanut kuitenkin huolta muita enemmän. Lopputiineyden ja alkuimetyksen aikana se on laihtunut liikaa, eikä tahdo oikein syödä kunnolla. Onneksi nykyään on saatavana monenlaisia lisäravinteita joilla emän vointia ja ravinnetarpeita on saatu tuettua. Pienin askelin olemme saaneet edettyä ja jälleen on ollut ihana huomata miten mahtavaa on, että paikkakunnalla on muitakin lampureita :) tuki, apu ja neuvot ovat olleet korvaamattomia, siitä suuri kiitos heille :) Pienistä tulokkaista ja onnellisista emistä teenkin sitten ihan kunnon kuvakollaasin kunhan työkiireiltäni ehdin :)

Tilalla tapahtuu nyt paljon muutenkin, olemme näillä näkymin laajentamassa viljelyalueita lähes tuplaten ne, mikä tarkoittaa myös eläinyksiköiden lisäystä. Koska kuitenkin tila pyörii enemmän sivutoimisena, joudumme pohtimaan aina työmäärän lisäystä suhteessa omiin voimavaroihimme. Näitä kaikkia asioita pohtiessamme löysimme yllättäen tilamme uuden tulokkaan...

Eli suomenhevosruunan joka tottelee tuttavallisimmin nimeä "Santtu". Ratsastus ja hevoset ovat aina kuuluneet tavalla tai toisella elämäämme. Ja oman hevosen hankinta on ollut haaveissa jo useita vuosia. Kun viime keväänä peltoalan lisääntyminen tuli ensimmäisen kerran puheeksi, aloimme suunnitella myös mahdollista hevosen hankintaa. Koska monet asiat, kuten tallin puuttuminen olivat vielä kesken, ei asiaa sen kummemin hätäilty. Pikku hiljaa asiat vain alkoivat järjestyä yksi toisensa jälkeen ja viimein koitti se päivä, että lähdimme hakemaan omaa hevosta.

Santtu on nyt kuusivuotiaaksi kääntynyt suomenhevosruuna, joka taitaa niin ratsastuksen kuin ajamisenkin salat ja on tätä kautta meille mitä ihanteellisin ratkaisu. Koska luonnekin on täysi kymppi, niin viime ajat ollaan oltu kuin puulla päähän lyötyjä kuinka näin on tapahtunutkaan :)

Ihmeisiin voi tänäkin päivänä uskoa ja joskus myös ne salaiset haaveet toteutuvat, vaikka sitten veisivätkin aikaa...tänä keväänä tulee täyteen kuusi vuotta siitä kun ostimme tilan ja lähes kaksitoista vuotta siitä kun aloimme sitä etsiä ja nyt vihdoin sen pelloilla tulee laiduntamaan jo lapsuusajan aikojen salainen haave :)

Kommentit

 1. Ihanaa!!! Onneksi olkoon omasta Santusta! Kaunis kuin karamelli :0D

  VastaaPoista
 2. Kaunis Santtu,tykkään hepoista,meillä ol 4 hevosta sillon aikoinaan siitä kiinnostus niihin♥..Jooo tahtoo nähä kuvia pikku tulokkaista,tänne vain:D

  VastaaPoista
 3. Karamelli tosiaan :) (en taida Santulle kertoa, ei ehkä ole niin hirveän "miehistä" ;D )

  Hevoset on tosiaan ♥ kuten karitsatkin :)

  VastaaPoista
 4. Heips! Kuulinkin että Salama on teille tullut, sain tämän blogin osoitteen edellisiltä omistajilta. Salama (jota kutsuin Sampaksi), oli minulla vuoden verran. Nyt huomasin kuvankin tulleen ja iso ikävä rakasta nelijalkaista kohtaan kasvoi :( miten teillä on mennyt? Mitä Samppa tuumaa uudesta kodista?

  VastaaPoista
 5. Olipas hauska yllätys :) Santulle kuuluu ihan hyvää, kiitos kysymästä. Uuteen laumaan totuttelu kävi yllättävän kivuttomasti, enemmän täällä oli oripojilla säpinää kun tammalle tuli uusi tarhakaveri. Santtu on siis toistaiseksi naapurin hevosten seurana kunnes saadaan oma talli rakennettua valmiiksi. Muuten ollaan tässä meillä kyllä jo pyöritty mm. rekiajelun merkeissä, niistä laitan kuvia blogiin jossain vaiheessa. Olisi hauska kuulla Santun aiemmasta elosta, laita vaikka s.postia :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti