Vapaapäivien vietteitä...

Ulkona lumi näyttää siltä, että on tullut jäädäkseen ja pihamaat täyttyvät jänösten jalanjäljistä, vaan ajurimme viettää pakollista lomaa. Kotimme ympäristöön on jäänyt asustelemaan varmuudella ainakin yksi ja näköhavaintojen perusteella useampikin susi. Nyt ei onneksi korviin ole kantaututunut tietoa petovahingoista, mutta "hukkavaarasta" johtuen ajurimme joutuu viettämään vapaata. Energistä luppakorvaa nämä päivät tuntuvat hieman ihmettävän, keli kun on mitä mainioin, eikä kukaan edes hipaise tutkapantaa...eräänä tälläisenä aamuna, pyöräytin koirien natupallon pois jaloista ja se herätti mielenkiinnon nelijalkaisessa tehopakkauksessa.

Pentuaikoinaan se tuhosi kaikenkaikkiaan seitsemän kappaletta turvavöitä, pureskelu onnistui vaikka ajoin autoa, ihmettelin vain kuka vyötäni kiskoo, kunnes satuin vilkaisemaan tarkemmin :) natupallo, on kuitenkin aina saanut olla rauhassa. Tuntuu, että ajuri on vain hieman huvittuneena tuhahdellut toisen koiran sillä leikkiessä. Nyt kuitenkin pallo herätti kiinnostusta ja kun muutama natu vielä tipahti lattialle oli "herkkupeppumme" myyty :) saa nähdä kuinka pitkään kiinnostus sitten säilyy...

Kommentit

 1. Vau,tämähän on vieläkin mielenkiintoisempaa,teilläkin näyttää olevan Suomenajokoira,niin on mun kotonakin,oli niitä enempikin,mutta Apo koiruus kuoli vähän aikaa sitten.:(.Olen maaseudulta kotoisin,siksi kiinnostus kaikkeen mikä liittyy maaseutuun ja eläimistöön♥.Mukavaa alkanutta viikkoa!Blogissani on kuvia Ritu tyttösestä♥

  VastaaPoista
 2. OI tuo ihana ajokki on taas päässyt kuvaan! Varmasti ajokki on ihmeissään, kun ei mennä metsälle. Niin ne on meilläkin jos syystä tai toisesta isäntä ei lähdekään aamulla niitä viemään niin sitten kitistään puoli päivää ja sitten painutaan koppiin koisimaan kiukuspäissä.

  VastaaPoista
 3. Voi koiruusraasut :(
  Kyllä pistää ihmetyttämään, minkä takia annetaan susien levittäytyä ja lisääntyä aivan holtittomasti? Mahtaako olla pian ongelmana saada kanta kuriin. Asuu niitä ihmisiä maallakin. Ihan kiva jos kohta ei uskalla koiraansa ulos päästää. saatikka lapsia koulutielle! No joo..
  Mukavaa viikkoa Sinulle -N-

  VastaaPoista
 4. Tansku : ♥ Suomenajokoirat ♥ :) Kävin blogissasi, oli kivoja kuvia.

  Karjakko: Meillä koiruus isännän kotona ollessa steppailee ympärillä koko ajan vihjaillen, et vois varmaan lähteä metsälle. Energiaansa purkaa sitten kaikkeen mahdolliseen, oman petin tuhoamiseen ja joka paikan tonkamiseen.


  Lumikissa: Kyllä se harmittaa ja kieltämättä eläminen susien kanssa näin läheisesti myös hieman pelottaa. Ne havainnot mitkä täällä liikkuvista yksilöistä on tehty, ovat kaikki valoisaan tai aamuhämärän aikaan. Pahinta on se, että ovat tulleet aika rohkeiksi, eivätkä ihmistä pahemmin säikähtele. Kunhan nyt eivät kävisi turhan röyhkeäksi, ettei tarvitse aamulla ulko-ovea avatessa varmistaa ettei ole tulossa ketään sisälle.. Itse saatan lapset jo nyt joka aamu linja-autolle koska uhka on todellinen. Luulen, että susiasia on yksi ikuisuuskysymyksistä, aika näyttää mikä lopputulos on... Mukavaa viikkoa myös sinulle :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti