Hallavaturkkeja...

Eilen aamulla tuli isännälle viesti, et vajaan kymmenen kilometrin päässä oli illalla ollut susi pihamaassa. Laumanvartijoiden haukku oli valpastuttanut iltatöillä olleet isännät ja olivat menneet tutkimaan tilannetta, mikä oli ollut iso susi (koko oli ollut laumanvartijoiden luokkaa tai kenties hieman isompi) joka ei pahemmin ollut hätkähdellyt isoja koiria tai isäntää, joka oli yrittänyt sitä ajaa pois vasikka-aitauksen luota. Lopulta se oli hitaasti lähtenyt perääntymään metsään.

Viime viikolla eräältä lampurilta susi vei yhden lampaan ja muutama viikko siitä taaksepäin iski hampaansa erääseen koiraan joka ehdittiin pelastaa kun ihmiset pääsivät paikalle. Muutamalle muulle koiralle ei käynyt yhtä hyvin :(

Nämä tiedot saa aina miettimään omien elukoiden turvallisuutta ja iltatöiden aikaan tulee kuulosteltua ympäristöä tarkemmin. Itse en ole sutta luonnossa nähnyt kuin Ranualla ja toivon, etttei tarvitse nähdäkkään....ainakaan omassa pihapiirissä.

Kommentit

  1. Ei ole kivaa kun susien ja karhujen annetaan liikaa lisääntyä. Minä pidän kyllä kumpaistakin luontoon kuuluvina, mutta kohtuu kaikessa! Täällä kulkee karhut. Eräälläkin karhulla NELJÄ pentua. Se on vain ajan kysymys, koska harventavat pedot laumojamme.

    VastaaPoista
  2. Tietty ihailu mullakin on kaikkia petojakin kohtaan, vaan jos niitä saa alkaa kotiportailta potkia, niin.... :( miettii jo perheen jäsentenkin turvallisuutta

    VastaaPoista

Lähetä kommentti