Maanmuokkaajat....

Aikaisemmista vuosista viisastuneena olemme nykyisin jakaneet possutarhaa useampaan osioon, näin maa ei pääse liettymään niin helposti syksyisin ja possuilla riittää mielenkiintoista tekemistä läpi kasvukauden.

Muutama viikko sitten avattiin aidat viimeiselle lohkolle ja pitkän houkuttelun jälkeen naskit viimein lähtivät tutkimusmatkalle pitkään heinikkoon.

Ja kun ne ovat todella tehokkaita maanmuokkaajia, niin alla oleva tämän aamuinen kuva samasta kohtaa kertonee työn olleen tehokasta.

Olenkin alkanut harkita siirtää possut seuraavaksi tulevien vadelmapensaiden istutusalueelle. Paikka kasvaa tällä hetkellä vain valtoimenaan ohdakkeita....mutta se ei varmaankaan olisi ongelmana pitkään :)

Kommentit

 1. Hei,
  vastauksena kysymykseesi, lapasia olen neulonut kaikenlaisista langoista, nämä taitavat kaikki olla peräisin kesäiseltä retkeltäni Helsingin Lankamaailmaan. Eivät ole Novitan lankoja, hain mahdollisimman paksuja ja edullisia lankoja lankoja, merkkejä en enää muista :) Hahtuvaa en ole kokeillut, miten se mahtaa käyttäytyä kun lapaset kastuvat...
  Huopasesta olen neulonut, enkä ole niitä huovuttanut, vähän ovat käytössä vanuneet...

  VastaaPoista
 2. Erinomaista maisemanhoitotyötä :0) Vielä kun ne saisi opetettua muokkaamaan kasvimaata niin etteivät syö kasvatettuja kasveja :0)

  VastaaPoista
 3. Piti ottaa uusiksi kun jäi näppisvirheitä häiritsevästi ;) elikkäs...

  Laura: Mulla on ollu käytössä 2-kertasesta hahtuvasta neulotut lapaset, jotka on käytössä huopuneet ihanan käteensopiviksi. Malli näyttäisi olevan suunnilleen sama millä sinun lapasesi on tehty.
  Karjakko: :D Possut kieltämättä himoiten tuijottelee niiden tarhan vieressä sijaitsevaa kasvimaata. Olen yrittänyt lahjoa niitä salmiakilla ja hedelmäkarkeilla, etteivät kaivautuisi porkkanoita tonkamaan....

  VastaaPoista
 4. Söpöisiä possuja :)

  Täytyykin kokeilla tuota hahtuvaa, kun tulee edullisesti vastaan...

  Vastauksena kysymykseesi: Vanha muffinssivuoka on kirppislöytö, pyöreitä ja soikeita on paljon helpompi löytää, tuo sydämen mallinen oli erittäin hyvä löytö :)

  VastaaPoista
 5. Toinen etsintäpaikka voisi olla Tallinna, ainakin kaveri toi sieltä tullessaan kaikkea ihanaa. Pyöreitä on mullakin, yks pläkkyri tekee niitä sopuhintaan.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti