Syksy...

Aamutöiden jälkeen oli ihana kävellä pihalla ja nauttia raikkaasta aamusta. Viime yönä lämpötila oli käynyt aika alhaalla, sillä saunan katolla oli vielä jälkiä yön kylmyydestä...

...myös nurmi oli vielä kuurassa jopa aurinkopaikoissa, saati sitten varjossa.

Omenasatokin alkaa pikkuhiljaa kypsyä ja auringonkukat kasvattavat toistaan suurempia kukkia mehiläisten pörrätessä ympärillä melko kohmeisen oloisina.


Pässit kuljetettiin eilen biotoopista pihatarhaan ja nyt on pojilla tyytyminen kuivaheinään, kun toinen paimenista otti ja hajosi. Ainoa toimiva paimen on kytketty possutarhaan sekä uuhien laitumelle. Hirveästi kun ei ole intoa juoksennella kolmen sian perässä jos ne tönkävät pitkin peltoa :)


Huominen onkin sitten kaikilla paalipäivä, sillä karhunmetsästys alkaa ja lampaita ei sinä päivänä lasketa laitumelle. Pihoissa näet saattaa hötkyillä ylimääräisisä koiria ja sellainen saa pahimmillaan todella surkeaa jälkeä jos päätyy laitumelle lampaiden sekaan. Varsinkin karitsat ovat turhan helppo raatelun kohde. Ei ole mukava palata töistä kotiin ja huomata, että joku laumasta uupuu. Mieluummin tekee asiat varman päälle kun se kerran on mahdollista. Kieltämättä kyllä näissä hetkissä laumanvartijan hankinta alkaa kiehtoa. Tällöin voisi pässejäkin pitää pidemmälle syksyyn metsälaitumilla, nytkin kun karhu on liikuskellut alle puolen kilometrin säteellä talosta viime viikot.

Kommentit

 1. Teillä on kyllä aivan ihana tila :) Upeita lampaita. Meilläkin oli vanha vuohi muutama vuosi sitten, mutta eksyi raukka lehmän sarvien eteen :(
  Haaveenani olisi joskus saada joku "siivoamaan" vanhaan navettaan tilaa kanoille, ja ehkä parille vuohelle tai lampaalle. mutta saa nähdä toteutuuko haaveeni koskaan..

  VastaaPoista
 2. Hei,
  sinulle on tunnustus blogissani :)
  Käyn täällä säännöllisesti vierailemassa, olen vaan vähän laiska jättämään kommentteija...

  Laura

  VastaaPoista
 3. Lumikissa: Kiitos :) Onnea haaveiden toteuttamiseen...oma haaveeni liikkuu neljällä jalalla ja hirnuu....lähin vuosi voi muuttaa unelman todeksi.
  Laura: Hauska että piipahtelet :) itsekkään en läheskään aina jaksa kommentoida vaikka käyn lukemassa. Ja kiitos tunnustuksesta :) Oli huikea yllätys

  VastaaPoista

Lähetä kommentti