Hellettä piisaa...

Valtaisa helleaalto on hellinyt meitä heinäntekijöitä kyllä kuluneina viikkoina. Vielä olisi yksi alue kaatamatta, vaan täytynee seurailla säätiedotuksia, jos ne raekuurot innostuvat tännepäin liikuskelemaan. Heinähuoneessa on jo aikamoinen määrä mahtavan tuoksuista heinää tulevalle talvelle, on aina iso helpotus kun kaikki on saatu kuivana sisälle.

Viime päivinä olen muistellut aikaa jolloin muutimme tälle pienelle maalaiskylälle. Eniten minuun vetosi se yhteen hiileen puhaltaminen sekä naapuriapu, joka yhäkin on voimissaan. Äitini totesi meillä ensi kertaa käydessään, että olemme onnistuneet siirtymään jonnekin 50 - 60 luvulle.  Johtuisiko se ympäristötalojen vapaista pihoilla tepastelevista kanoista, metsälaitumilla käyskentelevistä kyytöistä, useista hevosista, ankoista, maatiaiskissoista, lampaista, vuohista ynnä muista nelijalkaisista joita löytyy useammalta kuin yhdeltä tai kahdelta tilalta.

Ja kuinkas muuten olisikaan, ellei itsekin olisi pikku hiljaa alettu tätä katrasta kasvattaa. Osa tuli suunnitellusti, osa eläimistä on pelastettuja yksilöitä, joiden piti jäädä meille vain väliaikasijoitukseen, vaan kun niitä aikansa hoitelee, niin osa tulee aina jätettyä pysyviksikin :)


Kuvassa on vielä alkukesän vihreys huipussaan, lampaista Lilja ja Tinka ovat yhdessä Depin ja Retun kanssa laiduntamassa. Sisäruokintakaudella meillä on lampaat ja vuohet erillään, mutta laidunkaudella kaikki saavat käyskennellä isoissa laumoissa. Tosin tyttöpuolet ja sukukypsät pojat pidetään kyllä erillään :)

Kommentit

 1. Moi, tykkään näistä sinun possun ja muistakin kuvistasi! Tosiaankin hellyttävä tuo possu =)
  Olen kanssa haaveillut saippuan teosta ja joskus netistä ottanut ohjeitakin. Pitäisiköhän kokeilla, kylppärissä ja wc:sssä omat saippuat...
  Hauskoja helteitä!

  Sara

  VastaaPoista
 2. Possut tosiaan osaa olla myös söpöjä ;) kieltämättä saippuan teko meinasi viedä mukanaan, haaveissa jatkaa harjoittelua vielä, ehkä syksymmällä kunhan helteet helpottaa :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti