Jotain uutta, jotain vanhaa...

Olen kauan haaveillut saippuan keitosta, mutta lipeän kanssa touhuaminen on aina hieman arveluttanut. Tästä syystä olin onneni kukkuloilla päästessäni "saippuaoopperaan" opiskeluiden puitteissa. Vietimme päivän erään saippua-alan yrittäjän työtiloissa ja ohjauksessa. Päivän aikana valmistimme kolmea erilaista saippuaa, joiden rasvakoostumukset hieman eroavat toisistaan.

Vasemmalla yläkulmassa näkyy yrttinen saippua, jossa on mm.meiramia, oikealla taasen huumaava suklaisempi versio, jolle valokuvan väri ei kyllä tee oikeutta ja alimpana mm.laventeliöljyä sisältävä vaalea saippua. Nämä ovat nyt kellarin käytävässä kuivumassa ja aina ohitse kulkiessa on pakko nuuskutella huumaavia tuoksuja. Hädin tuskin maltan odottaa niiden käyttöönottoa :)


Myös kirpputorikierroksella löysin vaihteeksi jotain kaunista vanhaa kotiin, tämä suloinen kannu nökötti hyllyn laidalla ja päätyi meille maitokannuksi. Olemme käyttäneet läheisen tilan "tinkimaitoa" jo lähes kymmenen vuoden ajan oman kuttumme maidon lisäksi. Pian taas on kilien vieroittamisen aika ja pääsemme pitkästä aikaa herkuttelemaan vuohenjuustolla...


Kommentit

  1. Saippuapalat näyttää ihan kuivakakkusiivuilta :0) Pitää varoa ettei huomaamattaan pistä poskeen.

    VastaaPoista
  2. :) tuskin maltan odottaa ekaa käyttöä....varmaan syötävän suloista

    VastaaPoista

Lähetä kommentti