Kirpputorilöytöjä....

Pitkästä aikaa pääsin käymään paikallisilla kirpputoreilla. Suosikikseni on tullut entisessä rautakaupassa toimiva, oikea vanhan ajan kirpputori. Talo itsessään ei ole nuori, tila on hieman sokkeloinen ja sieltä löytää mitä ihmeellisintä tavaraa. Kaikissa ei ole aina hintaa ja tinkiminen sekä hinnansovittelu ovatkin osa tunnelmaa. Tällä kertaa mukaan tarttui tusina kahvikuppeja sekä 16 lautasta. Itselläni on ennestään neljä kuppia samaa sarjaa, joten nyt sain haaveilevani tusinan reilusti täyteen.Tarjottimen olen löytänyt joskus aiemmin, se oli kovasti likainen ja naarmuuntunut, mutta puhdistuksella siitä sai ihan hyvän.

Mennessäni maksamaan huomasin hyllyssä myynnissä lautasia, joita isäntä on ostanut kirpputorilta jo vuosia ennen tapaamistamme. Olen suuresti ihastunut niihin ja harmitellut, että niitä ei varmaan löydä mistään lisää. Nyt kuitenkin hyllyssä nökötti tuttuja lautasta, samalla tavalla kuluneita kuin omamme.

Lautaset ovat pienempiä kuin normaalit ruokalautaset. Kauneinta niissä mielestäni on aaltoileva reuna.


Ostosten yhteishininta jäi alle kahdenkymmenen viiden euron, mikä ei mielestäni ole paha. Nyt etsintälistalla olisivat vanhat kahvilusikat, haarukat ja veitset :) Ja ainahan saa haaveilla, että löytäisi vielä lisää lautasia...

Kommentit